به گزارش سلام لردگان ، پس از وقفهاي 8 ماهه در مجموعه مذاکرات ميان ايران و گروه 1+5، اين مذاکرات قرار است از امروز سهشنبه در شهر «آلماتي» قزاقستان از سر گرفته شود.
براي مشاهده اينفوگرافي کليک کنيد
در اين دور از مذاکرات تيم مذاکرهکننده ايراني مشابه سابق به رياست «سعيد جليلي» دبير شوراي امنيت ملي به آلماتي رفته و در مقابل ترکيب هيئتهاي کشورهاي ديگر نيز تقريبا دستنخورده باقي مانده است، آمريکا، روسيه، چين، انگليس، فرانسه و آلمان 6 کشوري هستند که روز سهشنبه در قالب گروه 1+5 (پنج عضو دائم شوراي امنيت به علاوه آلمان) رو در روي ايران قرار ميگيرند.
آمريکا
هرچند که پيش از اين صحبتهايي از احتمال اعمال برخي تغييرات در ترکيب تيم مذاکرهکننده آمريکا مطرح شده بود، اما اين بار هم «وندي شرمن» معاون سياسي وزارت خارجه آمريکا بر سر ميز مذاکره با ايران ميرود. در ادوار قبلي مذاکرات هم اين ديپلمات زن سرپرستي هيئت آمريکايي را بر عهده داشت.

تنها تغيير مهمي که در ترکيب هيئت مذاکرهکننده آمريکايي به وجود آمده، حذف «گري سيمور» است. معاون خلع سلاح کاخ سفيد که قصد دارد از دولت جديد «باراک اوباما» جدا شود، اعلام کرده است که در اين دور از مذاکرات حضور ندارد.
روسيه
«سرگي ريابکوف» معاون وزير خارجه روسيه هم سرپرستي هيئت روس را در اين دور از مذاکرات بر عهده خواهد داشت. ريابکوف يکي از باتجربهترين سياستمداران روسيه به شمار ميآيد و سالهاست که در عرصه ديپلماتيک فعاليت دارد.

وي که فارغالتحصيل دانشگاه وزارت خارجه روسيه است، از سال 1995 تا 1999 رهبري سازمان امنيت و همکاري اروپا را بر عهده داشته است. ريابکوف از سال 2008 به معاونت وزارت خارجه روسيه دست يافت و در ادوار اخير مذاکرات ايران و 1+5 نيز همواره رياست تيم مذاکرهکننده روسيه را بر عهده داشته است.
اين ديپلمات تامالاختيار روس دوشنبه شب گفت که امکان کاهش تحريمهاي ايران وجود دارد، به شرطي که تهران اثبات کند برنامه هستهاي را با اهداف صلحآميز ادامه ميدهد.
چين
سرپرست تيم چيني هم در مذاکرات روز سهشنبه تغيير نکرده و همچنان «ما ژائوشو» در اين مسند قرار دارد.

معاون وزير خارجه چين که از سال 2011 به اين سمت منصوب شده، سابقه طولاني در امور ديپلماتيک دارد.
وي مدتها سفير چين در چند کشور اروپايي از جمله انگليس و بلژيک بوده و مدتي هم به عنوان نماينده پکن در اتحاديه اروپا فعاليت کرده است.
ژائوشو در سال 1987 به عنوان رايزن دپارتمان سازمانهاي بينالمللي وزارت خارجه انتخاب شده و سه سال بعد به سازمان ملل رفته و به عنوان دبير سوم نماينده چين در اين سازمان فعاليت کرده است.
انگليس
در دور جديد مذاکرات ايران و 1+5، تيم انگليسي با يک تغيير به ميدان ميآيد. اين بار انگليسيها «جفري آدامز» را کنار گذاشته و «سايمون گس» را در رأس تيم خود گماردهاند.
هم آدامز که چند دوره سرپرستي تيم مذاکرهکننده انگليس را بر عهده داشت، و هم گس از سفراي سابق انگليس در تهران هستند.

گس در ژانويه 2013 به سمت مدير کل سياسي و نماينده ويژه وزارت خارجه انگليس در افغانستان و پاکستان منصوب شد.
وي از سال 1977 به وزارت خارجه انگليس پيوست و در دپارتمان سازمان ملل اين وزارتخانه مشغول به فعاليت شد.
سفارت انگليس در آتن، نماينده انگليس در رم، معاونت و سپس رياست دپارتمان اتحاديه اروپا و معاونت کميسيونر ويژه در «پرتوريا» از جمله ديگر سمتهايي است که «سايمون گس» در آنها فعاليت کرده است.
فرانسه
«ژاک او ديبر» مدير کل امور سياسي و امنيتي وزارت خارجه فرانسه در نشست آلماتي هم نظير مذاکرات پيشين رياست تيم فرانسوي را بر عهده دارد. وي که در زمان دولت «نيکلا سارکوزي» هم در اين سمت قرار داشت، توانست اين سمت را با روي کار آمدن «فرانسوا اولاند» نيز حفظ کند.

وي در سال 2009 به اين سمت منصوب شده است. اودبير از اواسط دهه 1990 ميلادي فعاليتهاي ديپلماتيک خود در وزارت خارجه فرانسه آغاز کرده است.
ژاک اوديبر در سال 2001 به عنوان سرکنسول فرانسه به شهر کبک کانادا اعزام شد و در سال 2004 در سمت وزير مشاور عازم لندن شد.
آلمان
آلمانيها هم در مذاکرات فردا با ترکيبي مشابه ادوار سابق به ميدان آمدهاند. در اين دور از گفتوگوها باز هم «هانس ديتر لوکاس» سرپرستي هيئت ژرمنها و نمايندگي ويژه آلمان در مذاکرات را بر عهده دارد.

لوکاس در سال 1985 فعاليت ديپلماتيک خود را آغاز کرده و در اين مدت نمايندگي آلمان در چندين کشور آسيايي و اروپايي را بر عهده داشته است. او مدتي هم در سفارتخانههاي آلمان در روسيه و آمريکا مشغول به فعاليت بوده است.
وي بين سالهاي 2003 تا 2006 به عنوان رئيس بخش اروپاي شرقي و مرکزي، قفقاز و آسياي ميانه در بخش امنيت و سياست خارجي دفتر صدراعظم مشغول بود. لوکاس پس از آن تا سال 2008 نماينده اروپاي شرقي، قفقاز و آسياي مرکزي در وزارت خارجه آلمان بود.
اين ديپلمات برجسته آلماني سه سال قبل به عنوان نماينده آلمان در کميته سياسي و امنيتي اتحاديه اروپا و نيز نماينده دائمي آلمان در بروکسل منصوب شد.
رياست مجموعه تيم 1+5 را نيز «کاترين اشتون» مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا بر عهده دارد. وي در چند سال اخير همواره اين سمت را در اختيار داشته است.

ژنو، استانبول، بغداد، مسکو و حالا آلماتي شهرهايي هستند که تاکنون براي برگزاري مذاکرات ميان ايران و 1+5 انتخاب شدهاند.
تير ماه 1387، مهر ماه 1388، آذر ماه 1389 به ترتيب مذاکرات ژنو يک، دو و سه برگزار شد. پس از آن استانبول در بهمن 1389 و همچنين در روز 26 فروردين ماه 1391 ميزبان دو دور بعدي گفتوگوها بود. اين مذاکرات سوم و چهارم خرداد در بغداد، و در 29 و 30 خرداد ماه سال جاري در مسکو برگزار شد. پيشبيني ميشود دور جديد مذاکرات در آلماتي نيز تا روز چهارشنبه به طول بيانجامد.
(منبع خبرگزاري فارس)